Rodwy arbetade 1397 som föreståndare på en av stadens fyra badstugor. Hon kallades åderlåterska eftersom hon var duktig på örter och mediciner och inte minst på att åderlåta folk.
På lördagskvällarna gick människorna i Kalmar stad till någon av stadens badstugor. De tvättade sig, bastade, åt och drack gott. De satt tillsammans, umgicks och berättade historier för varandra. Alltid var det någon som behövde åderlåta sig. Då skar Rodwy upp en blodåder på den personen och tappade det gamla blodet. Det gjordes för att han eller hon skulle känna sig pigg och stark. Fyra gånger om året borde man åderlåta sig för att hålla sig frisk och kry.
Badstugorna i Kalmar inrättades under senare delen av 1300-talet. De ägdes alla av kyrkan: helgeandshuset, klostret eller av ett kyrkligt gille.
Rodwy var inte bra enbart på åderlåtning. Hon kunde också blanda till lämpliga mediciner när folk var sjuka. Ofta fick hon besök i badstugan av människor som behövde hjälp. Hon gjorde brygder mot huvudvärk, ont i magen och allmän trötthet. Han hade kraftfulla drycker som förbättrade minnet och stärkte hjärtat. När det kom en person med ett otäckt skärsår lade hon ett vitlöksförband.
Sjuka människor kunde få hjälp inte bara hos Rodwy utan även av munkarna och nunnorna i klostren.
Vid ett tillfälle hade Rodwy dåligt med pengar. Då var hon tvungen att låna pengar av den rike köpmannen och borgmästaren Henrik Lassan.
I sommarlovsprogrammet SALVE fick 1900-talspojken Nils bo hos Rodwy och hennes medhjälpare Katarina. Rodwy och Katarina gjorde flera brygder till Nils, bland annat en dryck som skulle bota Nils hemlängtan, men som han i stället blev väldigt konstig av. Nils ville inte alls bli åderlåten av Rodwy eller Katarina.